Werkgroep Kerkuilen
Regio Leiden-Leimuiden

 
 
   

Nieuwspagina 2011

 

Stand van zaken

Het enige bericht in 2011 van de kasthouders betreft een melding uit Woubrugge, waar vorig jaar een legsel van 5 eieren was mislukt, dat er weer kerkuilen zijn gesignaleerd. In de nestkast bevonden zich nog geen eieren. Wel zijn enkele braakballen gevonden. We twijfelen echter of er sprake is van paarvorming. 

 

21 juni - Eindelijk positief nieuws

Vandaag een andere nestkast in Woubrugge gecontroleerd n.a.v. een telefoontje van de nestkasthouder over geluiden in de nestkast. Deze keer was het raak, 5 jongen met een opvallend verschil in grootte.  Onderstaand enkele foto's van de kastinspectie. Binnenkort zullen we een afspraak maken voor het ringen van de jongen. Dus positief nieuws na het rampzalige jaar 2010. Met dank aan de zoon van de nestkasthouder voor zijn medewerking.

 

 

9 juli - Ringen van de jonge kerkuilen

Martin van de Reep en Norman van Swelm zijn vandaag aanwezig om de jongen van een ring te voorzien en diverse metingen te verrichten. Er zijn nog 4 jongen in de kast aanwezig. Het kleinste jong heeft het dus niet gered.  De overige jongen verkeren in een uitstekende conditie. Onderstaand een foto van enkele  jongen in hun tijdelijk verblijf tijdens het ringen.

 

 

 
   
 

 
 

 
 

 Historie:
 
Nieuws 2010

 Nieuws 2012